Katalanska maränger
Katalanska Maränger – ca 9 st
Ingredienser:
7 st äggvitor
5 ¼ dl strösocker
saften från en halv citron
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Karamellfärg
Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, saften från citronen och strösocker i en rostfri bunke. Sänk bunken i vattenbad över kokande vatten, och rör tills sockerkristallerna löst sig, ca 60-65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat.
För chokladmaräng: smält chokladen och vänd ner den så marängen blir randigt. Eller blanda ner karamellfärgen tills färgen är jämn.
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper eller i vackra pappersformar. Grädda dem i ugnen i ca 1 timma, marängerna ska vara lite sega i mitten.Låt sedan marängerna svlna i ugnen.
Kommentarer
Trackback