Vit kladdkaka
Måste bara dela med mig av ett av min favorit recept,nämligen vit kladdkaka♥
Ingredienser:
250 g vit choklad (god kvalité typ Fazer)
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad (här kan du använda en billigare sort, typ Nalles)
1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
2. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen 30?35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
4. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker innan servering.
Denna kaka blir bara godare och godare efter någon eller några dagar!!!
250 g vit choklad (god kvalité typ Fazer)
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad (här kan du använda en billigare sort, typ Nalles)
1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
2. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen 30?35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
4. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker innan servering.
Denna kaka blir bara godare och godare efter någon eller några dagar!!!
Kommentarer
Trackback