Katalanska maränger

Katalanska Maränger – ca 9 st

Ingredienser:
7 st äggvitor
5 ¼ dl strösocker
saften från en halv citron

100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Karamellfärg

Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, saften från citronen och strösocker i en rostfri bunke. Sänk bunken i vattenbad över kokande vatten, och rör tills sockerkristallerna löst sig, ca 60-65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat.


För chokladmaräng: smält chokladen och vänd ner den så marängen blir randigt. Eller blanda ner karamellfärgen tills färgen är jämn.

Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper eller i vackra pappersformar. Grädda dem i ugnen i ca 1 timma, marängerna ska vara lite sega i mitten.Låt sedan marängerna svlna i ugnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0