Whoopies

Hej

Nu är jag hemma igen ska snart till Felicia igen.Här kommer receptet vi hade.



Kakdeg, vaniljwhoopies

100
100 g smör, mjukt
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 knivsudd salt
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 tsk bikarbonat
1 1 tsk bakpulver
3.5 3.5 dl vetemjöl
1 1 st ägg, ekologiskt
1 1 dl crème frâiche
Till chokladwhoopies
3 3 msk espresso, eller starkt kaffe
0.5 0.5 dl kakao, av god kvalitet
75 75 g choklad, smält
Nutella frosting
1 1 dl Nutella
4 4 dl florsocker
4 4 msk kakao
2 2 tsk vaniljsocker
150 150 g philadelphiaost
1 1 msk kaffe
Raspberry frosting
60 60 g smör, mjukt
3 3 dl florsocker
150 150 g philadelphiaost
1.5
1.5 dl hallon, färska

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Kakdeg
Vispa smör och strösocker krämigt.

3. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.

4. Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.

5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.

6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

7. Låt svalna helt och gör frostingen.

8. Nutella frosting
Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.

9. Rör ner kaffet.

10. Raspberry Frosting
Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt.

11. Vänd försiktigt ner hallonen.

12. Montering
Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.

13. Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.



Kommentarer
Postat av: Felicia

:D

2011-07-18 @ 11:09:20
URL: http://feliziaa.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0